Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Bionat Energy Sint Συμπλήρωμα Διατροφής για την Ενέργεια του Οργανισμού, 10vials x 15ml

BIONAT
Δείτε όλα τα προϊόντα
BIONAT

ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Κωδικός:
5206856001023

Μοναδικός φυσικός συνδυασμός βιταμινών, αμινοξέων και τονωτικών για δύναμη και ευεξία από το πρώτο φιαλίδιο.

ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Ογκομετρικό βάρος
0.25kg
25,58 €15,15 €10,43 € (41%)
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
-+

ΒΙΟΝΑΤ Energy Sint

Συμπλήρωμα Διατροφής για την Ενέργεια του Οργανισμού

Μοναδικός συνδυασμός αργινίνης και L-καρνιτίνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου καθώς και Panax Ginseng, Βασιλικού πολτού και Μύρτιλου για τόνωση του οργανισμού από το πρώτο φιαλίδιο.


Η L-καρνιτίνη, η νιασίνη, οι βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Β12 και το μαγνήσιο συμβάλλουν στις διαδικασίες παραγωγής ενέργειας από τον οργανισμό. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της εξάντλησης και η αργινίνη συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών λόγω καταπόνησης. Το Ginseng και ο βασιλικός πολτός, χρήσιμα ως τονωτικά, σε συνδυασμό με το Μύρτιλο έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Συμβάλλει στην άμεση τόνωση σε περιόδους με αυξημένες απαιτήσεις. Ιδανικό για άτομα που δουλεύουν πολλές ώρες, μαθητές, φοιτητές και άτομα που γυμνάζονται συστηματικά.

ΧΡΗΣΗ

1 φιαλίδιο την ημέρα
Μορφή 15 ml

Δεν περιέχει γλουτένη και τεχνητά χρώματα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑ ΦΙΑΛΙΔΙΟ/15ml VNR* (%)

Ginseng (ξηρό εκχύλισμα 30%)

συγκέντρωση σε Τζινσενοειδή

400mg

120mg

L-καρνιτίνη 150mg
Βασιλικός Πολτός Λυοφιλιωμένος 30mg
Αργινίνη Υδροχλωρική 100mg
Νιασίνη 20mg 125%
Βιταμίνη B1 1.1mg 100%
Βιταμίνη B2 1.4mg 100%
Βιταμίνη B6 1.4mg 100%
Βιταμίνη B12 2.5μg 100%
Χυμός Μύρτιλου 2g
Μαγνήσιο (από Κιτρικό Μαγνήσιο) 56.25mg 15%

*VNR% = Ποσοστό αναφοράς θρεπτικής αξίας

Αργινίνη

Τι είναι: Η Αργινίνη είναι ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα. Ταξινομείται στα ημιαπαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό με την έννοια ότι συνήθως το ανθρώπινο σώμα μπορεί να την παράγει, ωστόσο, η βιοσυνθετική οδός δεν παράγει πάντα αρκετή ποσότητα.



Που βοηθάει: Η αργινίνη διαθέτει πολύ σημαντικές λειτουργίες που αφορούν κυρίως τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού αλλά και των μυών. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις γρίπης, κρυολογήματος ή χρόνιων ασθενειών όπως υπέρταση και σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 κρίνεται απαραίτητη η συμπληρωματική χορήγηση της. Αναφορικά με την άσκηση, φαίνεται ότι η χορήγηση αργινίνης βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης και στην αύξηση της αντοχής.

Χυμός μύρτιλο

Τι είναι: Είναι φρούτο με ομαλό, κυκλικό περίγραμμα στο τέλος απέναντι από το μίσχο και σκούρο χρώμα.



Που βοηθάει: Το μύρτιλο είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες και πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ρίζα τζίσενγκ

Τι είναι: Πρόκειται για ένα πολυετές, φυλλοβόλο φυτό, με λευκά άνθη που παράγουν κόκκινους καρπούς, ενώ η ρίζα του φυτού έχει καφέ-κίτρινο χρώμα. Στις ρίζες συγκεντρώνονται οι περισσότερες δραστικές ουσίες στις οποίες αποδίδονται και οι ευεργετικές δράσεις.



Που βοηθάει: Οι δραστικές ενώσεις του είναι οι ginsenosides, οι σαπωνίνες της ομάδας γλυκοσιδίων που είναι άφθονες στις ρίζες, τα φύλλα, το στέλεχος και τους καρπούς του φυτού. Έχει πληθώρα ευεργετικών δράσεων στον οργανισμό, με κύρια δράση στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

L-Καρνιτίνη

Τι είναι: Η L-καρνιτίνη είναι ένα συστατικό που βρίσκουμε κυρίως στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως μοσχάρι, γάλα κ.α., ενώ μπορεί να συντεθεί και από τον οργανισμό μας. Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται έλλειψη της L-καρνιτίνης είτε λόγω μειωμένης πρόσληψης, όπως σε χορτοφάγους και vegans, είτε λόγω μειωμένης σύνθεσης, όπως σε αθλούμενους ή ηλικιωμένους.



Που βοηθάει: Μελέτες δείχνουν ότι η χορήγηση καρνιτίνης ενισχύει την αναερόβια ικανότητα του οργανισμού και τη λειτουργία των μυών. Σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας η χορήγηση καρνιτίνης συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης και στη βελτίωση των νευρικών λειτουργιών, με παράλληλη αύξηση της μυϊκής μάζας.
Λιγότερα

Βασιλικός πολτός

Τι είναι: Ο βασιλικός πολτός είναι ένα προϊόν που παράγεται από τους ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών και ουσιαστικά αποτελεί την τροφή της βασίλισσας του μελισσιού.



Που βοηθάει: Ο βασιλικός πολτός είναι πολύ πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, λιπίδια, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλοντας στη βελτίωση των νευρικών λειτουργιών. Έχει αγγειοπλαστικές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις αλλά και αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθώς προλαμβάνει τις εποχιακές ιώσεις και δρα κατά του στρεπτόκοκκου, του σταφυλόκοκκου και των βακτηρίων E-coli και bacilli coli. Επιπλέον, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, όπως και αντιαλλεργικές, επειδή καταπραΰνει μερικά αλλεργικά συμπτώματα.

Μαγνήσιο

Τι είναι: Το μαγνήσιο είναι ένα χημικό στοιχείο με σύμβολο το Mg. Αποτελεί βασικό στοιχείο για την καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Η βιολογική δράση του μαγνησίου οφείλεται στην ικανότητά του να κάνει χημικές ενώσεις.



Που βοηθάει: Το μαγνήσιο θεωρείται ο φυσικός ανταγωνιστής ασβεστίου και βοηθά στην απορρόφησή του. Γενικότερα, το μαγνήσιο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ρύθμιση της ενέργειας του σώματος, στη λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος καθώς και στην υγεία των οστών..

Νιασίνη

Τι είναι: Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή και ως νιασίνη ή βιταμίνη B3, που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος B. Βρίσκεται κυρίως στο κρέας, τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.



Που βοηθάει: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος αλλά και του μεταβολισμού, στην ψυχολογία και τη μείωση της κούρασης και την κόπωσης.

Πάναξ τζίσενγκ

Τι είναι: Πρόκειται για ένα πολυετές, φυλλοβόλο φυτό, με λευκά άνθη που παράγουν κόκκινους καρπούς, ενώ η ρίζα του φυτού έχει καφέ – κίτρινο χρώμα. Είναι ένα βότανο που ανήκει στο γένος Panax. Το Siberian ginseng και το Korean red ginseng είναι από τα πιο γνωστά που υπάρχουν.



Που βοηθάει: Το Τζίνσενγκ χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική σε μια πληθώρα παθήσεων και οφείλει τη δραστικότητά του στην περιεκτικότητά του σε τζινσενοειδή. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χορήγηση panax ginseng συμβάλλει στη βελτίωση των λειτουργιών της συγκέντρωσης, μνήμης και απόδοσης αλλά και στην καλύτερη διάθεση. Είναι ιδανικό για αντιμετώπιση καταστάσεων όπως η χρόνια κόπωση και η εξάντληση.

Βιταμίνη Β1

Τι είναι: Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή και ως θειαμίνη, που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος B. Βρίσκεται κυρίως στα φύτρα των δημητριακών, στη μαγιά, στο κόκκινο κρέας, στο συκώτι, τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα όσπρια.



Που βοηθάει: Η βιταμίνη B1 είναι πολύ σημαντική για τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ψυχολογία και τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, αδυναμία, δυσκολία συγκέντρωσης και στη νόσο beri beri.

Βιταμίνη Β12

Τι είναι: Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή και ως κοβαλαμίνη, που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος B. Βρίσκεται κυρίως στα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα θαλασσινά και τη σόγια.



Που βοηθάει: Η βιταμίνη B12 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα και της ομοκυστεΐνης, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ είναι σημαντική και για τη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

Βιταμίνη Β2

Τι είναι: Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή και ως ριβοφλαβίνη, που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος B. Βρίσκεται κυρίως στο συκώτι, τη μαγιά μπύρας, το βασιλικό πολτό, τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά.



Που βοηθάει: Η βιταμίνη B2 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα και του σιδήρου, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και της όρασης, στη διατήρηση των φυσιολογικών βλεννογόνων και των ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και τη μείωση της κόπωσης.

Βιταμίνη Β6

Τι είναι: Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή και ως πυριδοξίνη, που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος B. Βρίσκεται κυρίως στο σιτάρι, στα φρούτα, στα καρότα, στο κρέας, στα όσπρια, στα λιπαρά ψάρια, στο σπανάκι στο κοτόπουλο και στον αρακά.



Που βοηθάει: Η βιταμίνη B6 λειτουργεί ως συνένζυμο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών. Συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη ρύθμιση της ορμονικής λειτουργίας.

Αριθμ. Πρωτ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 76791/19.10.2016

Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

ΒΙΟΝΑΤ Energy Sint

Συμπλήρωμα Διατροφής για την Ενέργεια του Οργανισμού

Δοσολογία: 1 φιαλίδιο την ημέρα
Δεν περιέχει γλουτένη και τεχνητά χρώματα

Filter NameFilter Value
ΑΝΑΓΚΗΑΓΧΟΣ, ΜΝΗΜΗ, ΜΥΪΚΗ ΑΤΟΝΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΤΟΝΩΣΗ